MJOP Afsluitdijk Wadden Center, de nieuwe afsluitdijk In uitvoering

Opdrachtgever:

Gemeente Dongeradeel

Start bouw:

2018

Oplevering bouw:

2028

Tags:

Design, Build en Maintain

Dit project bestaat uit een Design, Build en Maintain opgave middels een UAV-gc contract. De onderhoudstermijn bestaat uit 10 jaar onderhoud voor de gebouwschil en de installaties.

Het Afsluitdijk Wadden Center beperkt zich niet tot een traditioneel gebouw met daarin een informatiecentrum. Het wordt een totaalbeleving met daarin onderdelen die Kornwerderzand en de Afsluitdijk tot een bezienswaardigheid maken. De bezoeker ervaart niet alleen exposities, maar krijgt verschillende panorama's op het landschap en de dijk cadeau, met als beloning het dak als ultiem uitzichtplatform.

Meerjaren Onderhoudsplan

Iedere organisatie die gebouwen beheert weet dat onderhoud een belangrijk aspect van het beheren is. Ieder gebouw heeft na verloop van tijd onderhoud nodig. Meestal wordt dat onderhoud uitgevoerd als er zichtbaar verval aan de elementen is. De kans op vervolgschade aan de overige gerelateerde elementen is dan groot. Bij planmatig onderhoud gaat men uit van een theoretische cyclus in combinatie met een frequente inspectie. Op deze wijze wordt globaal het startjaar van onderhoud bepaald, terwijl de inspectie het exacte moment van uitvoering aangeeft.