Assen Nassau College

Onderwijs

Inspelen op huidige en toekomstige onderwijsconcepten

Het spreekt voor zich dat een prettige, inspirerende en gezonde onderwijsomgeving bijdraagt aan de ontwikkeling van de toekomstige generatie. Gemiddeld brengen scholieren en studenten ruim vijf uur per dag door op school. Op het voortgezet onderwijs of het primaire onderwijs. Alle onderwijsconcepten hebben een eigen benadering nodig en allen hebben andere belangen. Kleine integrale ruimten of grote collegezalen.

Daarbij gaan bouwoverlast en onderwijs absoluut niet samen en is een snelle, soepele realisatie een must. Cruciaal is ook een flexibele indeling met zo weinig mogelijk dragende muren. Immers, het onderwijs verandert voortdurend. Al met al een uitdaging qua planning en bouwtechnische creativiteit.

Folkert Sonsma, vestigingsdirecteur ROC Friese Poort

"De praktische, doelgerichte aanpak van de bouwgroep spreekt ons aan"

Folkert Sonsma, vestigingsdirecteur ROC Friese Poort

Duurzaam onderwijs

Een duurzame bouw helpt mee aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid om jongeren van nu te leren de wereld in de toekomst op een duurzame manier te ontwikkelen. Bij Bouwgroep Dijkstra Draisma gaan respect voor ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor innovatie en duurzaamheid hand in hand. De veranderende wereld, het klimaat en de schaarste aan grondstoffen zijn voor ons belangrijke redenen om duurzaam te bouwen.