Nieuwbouw zes koop- en negentien huurwoningen op Vlieland

Gepubliceerd op 1 augustus 2019
Nieuwbouw zes koop- en negentien huurwoningen op Vlieland

De handtekening voor een mooie samenwerking is vandaag  gezet door Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma en burgemeester C. Schokker van gemeente Vlieland. Samen gaan we starten met de bouw en verkoop van zes koopwoningen en negentien huurwoningen. Deze worden gebouwd aan de Willem de Vlaminghweg aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, nabij de vuurtoren en het mooie uitzichtpunt over het eiland.

Droogstapelwoningen

De woningen worden gebouwd volgens het innovatieve Droogstapel systeem van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Dat houdt in dat de woning geïndustrialiseerd worden gefabriceerd en in één dag per woning worden geplaatst. De nieuwbouwwoningen op Vlieland worden energie neutraal gebouwd. Meer informatie over Droogstapelwoningen vind je hier.

Nieuwe woningen voor starters en huurders

De zes koopwoningen zijn bestemd voor starters die economisch verbonden zijn aan het eiland. WoonFriesland zal de negentien huurwoningen in de verhuur nemen, gemeente Vlieland behartigt zelf de verkoop van de zes koopwoningen. De verkoopprijzen variëren van € 235.500,- V.O.N. tot € 248.500,- V.O.N. Vanaf 2 augustus kunnen belangstellenden via de website van de gemeente Vlieland informatie downloaden.