Afgelopen jaar o.a. gewerkt aan:

253     appartementen
2.510  planmatig onderhoud
8.223  wooneenheden o&b
566     conceptwoningen 
35       bedrijfspanden 
12       meerjarenonderhoud
204     nieuwbouw woningen
16       (brede) scholen
1         ijshal
59       monumentale gebouwen 
19       recreatie projecten 
4         ziekenhuizen

DDTV

Ontdek de bouw

Zo'n 80 enthousiaste leerlingen kwamen op zaterdag bij ons langs. Enthousiast over een baan in de bouw want de bouw is technisch, stoer en innovatief. Ze ontdekten het vakmanschap, de drones en werken in 3D. Een kijkje bij ons achter de schermen omdat nieuw talent altijd welkom is! Ook nieuwsgierig? Op zaterdag 20 mei a.s. is de Dag van de Bouw. Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. Dit jaar in Joure: www.bgdd.nl/dagvandebouw

Ruim denken. Toekomstplannen. Mogelijkheden. Inspiratie!

Een rijksmonument in Oudega, bouwers, een architect, opdrachtgevers, studenten en docenten. Mensen uit verschillende disciplines die zoeken naar nieuwe combinaties en innovaties voor een oude woonboerderij. Een inspiratiesessie waarbij ieders inbreng gelijkwaardig is. Oplossingen die simpel en goedkoop zijn óf ingrijpend en kostbaar. Maar allemaal met hetzelfde doel: de woonboerderij van deze tijd met behoud van de monumentale waarde. Kunnen we de boerderij gasloos maken? Kan de boerderij zijn eigen verhaal blijven vertellen? Hoe is de indeling op zijn voordeligst?

Vrouwen in de bouw

We zien ze gelukkig steeds meer. En om ervoor te zorgen dat we in de toekomst meer vrouwen tegenkomen in de bouw organiseren we (in samenwerking) TechMISSion. Met ruim 40 enthousiaste dames was het een groot succes! Techmission vond dit jaar plaats bij ROC Friese Poort Centrum Duurzaam en op onze bouwplaats van de Blokhuispoort. Betrokken bij de organisatie waren: ROC Friese Poort, De Bouw Iets Voor Jou, CNV Bouwwijzer, Jorritsma Bouw, BOEi en onze eigen restauratieafdeling. Benieuwd naar deze dag? We hebben de hele dag door filmopnames gemaakt; het resultaat is een prachtige aftermovie!

Ontdek de bouw

Is de bouw iets voor jou? De bouw is technisch, stoer, innovatief. Ontdek het vakmanschap, de drones en werken in 3D. Kijk bij ons achter de schermen. Zit je in klas 1 of 2 van het VMBO? Kom dan langs met klasgenoten en familie op zaterdag 1 april a.s. in Dokkum aan de Bocksmeulen 23 van 12.00 tot 14.30 uur.

Dijkstra Draisma TV, uitzending 1

Een innovatieve en duurzame benadering van de bouw, bouwverhalen zichtbaar maken en verteld door de eindgebruikers, initiatiefnemers en de bouwers zelf. Wat maakt onze projecten uniek? Welke innovaties brengen we naar de markt? Wij vertellen het en laten het zien in DDTV.

Aankondiging DD TV

Dit is de aankondiging van DD TV! Binnenkort verschijnt de eerste aflevering met o.a. items over RDW Veendam, Blokhuispoort Bhp, het Beleefcentrum van De Nieuwe Afsluitdijk, GEAR Architecten, Provincie Fryslân, BOEi, Alibi Hostel Leeuwarden en je ziet wat ‘onze jongens van de bouw’ zoal bespreken in De Keet.

In de keet

Ze timmeren, ze zagen en ze zweten | Niet lullen maar poetsen | Dan een bak koffie met pauzepraat | Tóch even lullen, dus | Welkom in De Keet. Deze keet vinden we bij de Blokhuispoort in Leeuwarden. Een plaats met geschiedenis, toch timmermannen?

De Nieuwe Afsluitdijk, het Beleefcentrum

Bij Kornwerderzand realiseren wij het Design and Build van het Beleefcentrum De Nieuwe Afsluitdijk (DNA). In het Beleefcentrum kunnen bezoekers het verhaal van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, KH2018, de Vismigratierivier, de toekomstige Afsluitdijk en het IJsselmeer beleven.

Alibi Hostel in de Blokhuispoort

Sinds de sluiting van de Rijksgevangenis eind 2007 heeft de Blokhuispoort verschillende nieuwe bestemmingen gekregen. Tegenwoordig is de Blokhuispoort een belangrijk ontmoetingspunt op zowel zakelijk als cultureel vlak. Wij bouwen en restaureren onder andere het nieuwe Alibi Hostel.

15 woningen Castricum volgens droogstapelbouwsysteem

In slechts 8 weken tijd hebben we 15 nieuwbouwwoningen gebouwd met behulp van onze DD Wonen droogstapelbouwmethode.

Hoofdkantoor RDW verduurzaamd en aardbevingsbestendig

RDW is overgegaan naar het nieuwe werken, het gebouw is verduurzaamd naar A++ en ook nog eens het eerste utiliteitsgebouw in Nederland welke aardbevingsbestendig versterkt is!

33 bestaande woningen renoveren tot Nul op de Meter

Hoe wij dat doen? Bekijk onze aanpak in de video van het project dat we in opdracht van Woonborg uitvoeren in Roden. Zo zien jullie hoe we in de praktijk een isolatieschil om de woningen plaatsen.

Kookworkshop "Van gas naar elektrisch" bij renovatieproject

De kookworkshop ‘van gas naar elektrisch’ was een groot succes! Onze filmploeg maakte een kort filmpje waarin een van de bewoners verteld over deze middag. We hebben deze kookworkshop met Elkien en Foodtruck Mamamascha georganiseerd voor de bewoners van de grootschalige renovatie in Leeuwarden. Het gas in hun woning gaat plaats maken voor elektra!