header

SKG-IKOB

Certificering voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen

We zijn sinds begin 2018 gecertificeerd in het uitvoeren van kwaliteitsmetingen op het gebied van luchtdichtheid. Met een luchtdichtheidsmeting stellen we vast of de gevraagde EPC waarden overeenkomen met de daadwerkelijke waarden. Ook kijken we of het gebouw voldoet aan de luchtdichtheid welke berekend is bij de toegepaste installatie.

SKGIKOB-logo“Een gebouw opleveren zonder gasaansluiting is niet moeilijk, die laat je gewoon achterwege. Maar een gebouw voorzien van energie zonder gebruik te maken van gas is een ander verhaal. Dan moet alles kloppen: de installaties, maar ook de luchtdichtheid. Alleen wanneer een gebouw potdicht is, wel geventileerd uiteraard, biedt een elektrische installatie voldoende rendement. Het meten hiervan kunnen we nu zelf. De uitkomsten hiervan gebruiken wij om onze kwaliteit te blijven verbeteren. Dat is toch iets waar je als kwaliteitsteam naar streeft”, aldus Erik Duiker, manager Bouwkwaliteit.

Over de certificering

Op 11 januari 2018 werd het KOMO procescertificaat SKGIKOB.010762.01.NL behaald. SKB-IKOB is een Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. Bekijk hier alle certificaat- en attesthouders.

Download het certificaat

Nieuws