Renovatie 13 NOM woningen, Grootegast In uitvoering

Opdrachtgever:

Wold & Waard

Ontwerp:

Dorenbos Architekten

Start bouw:

maart 2019

Oplevering bouw:

juni 2019

Tags:

Aan de Hazelaarstraat in Grootegast renoveren we 13 woningen naar nul-op-de-meter in een renovatie-pilot voor Wold & Waard. Samen met Fijn Wonen, Jorritsma Bouw en Breman Service-Nijhuis Bouw worden er in totaal 48 woningen gerenoveerd verdeeld over Leek, Grijpskerk, Marum en Grootegast. Elke aannemer is actief in een ander dorp. Met dit initiatief wil Wold & Waard ervaring opdoen met het renoveren van de bestaande woningvoorraad. De woningcorporatie wil er voor zorgen dat haar woningbezit in 2050 energieneutraal is.

April vorig jaar presenteerden we onze plannen voor de renovatie. Niet alleen aan de medewerkers van Wold & Waard, maar ook aan zo’n dertig bewoners. Zij waren betrokken bij de selectie van de aannemers. Wold & Waard selecteerde uiteindelijk samen met de bewoners vier aannemers. Wij mogen aan de slag met 13 woningen in Grootegast.

Lees meer over de pilot, de samenwerking en de renovaties in Leek, Grijpskerk en Marum in het eerder gepubliceerde nieuwsbericht.

560WoldenWaard

Nul op de meter

Dankzij de toepassing van onder andere isolatiegevels en een warmtepomp maken we gasloos wonen mogelijk voor de bewoners van de 13 woningen. Door op het dak zonnepanelen te plaatsen, zorgen we daarnaast ook voor energieopwekking. Dit draagt vervolgens weer bij aan het nul-op-de-meter maken van de woningen. Met deze renovaties wordt de kostenstijging voor de bewoners beperkt en draagt de opdrachtgever bij aan betaalbare huisvesting in de sociale huursector.

Inloopmiddag

Door middel van een communicatieteam coachen we de bewoners waar nodig voor het wonen in een energieneutrale woning. Op 17 januari organiseerden we een inloopmiddag waar we meer vertelden over onze plannen en planning voor de renovatie. In maart zijn we gestart met het eerste woningblok.

Grootegast_1

Eerste NOM isolatiegevels

Om de woningen duurzaam te maken pakken we ze in en voorzien we ze van onze NOM-isolatiegevels. Deze worden in onze fabriek geproduceerd door vakmensen en robots. Hoe dit gaat dit in zijn werk? Bekijk het in het onderstaande filmpje!

Oplevering

Op 20 juni werden de woningen feestelijk opgeleverd. Tijdens de weken van de verbouwing werd er veel gevraagd van de bewoners aan de Hazelaarstraat. Zij bleven tijdens de verbouwing gewoon in hun huis wonen en kregen daarom geregeld ons bouwpersoneel over de vloer. Dit vroeg dan ook de nodige samenwerking.Ondanks dat de bewoners wekenlang in de bouwput hebben gewoond, zijn ze nu dik tevreden met hun nieuwe gevels. Op naar een betaalbare en duurzame toekomst!

WhatsApp Image 2019-06-20 at 18.54.10