Nieuwbouw SC Cambuur stadion Aangenomen

Opdrachtgever:

Gemeente Leeuwarden

Ontwerp:

Widdershoven Architecten

Start bouw:

nnb

Oplevering bouw:

2020

Tags:

Met de nieuwbouw van het SC Cambuur stadion streven wij om het meest duurzame en eerste energie neutrale voetbalstadion van Nederland te realiseren. Hiervoor heeft de ontwikkelcombinatie Wyckerveste en Bouwgroep Dijkstra Draisma in samenwerking met SC Cambuur en gemeente Leeuwarden een business case uitgewerkt, met een nieuw stadion voor Cambuur. De plannen worden nu aangeboden aan de gemeenteraad van Leeuwarden, zij heeft het laatste woord.

Een bijdrage aan de Friese economie en werkgelegenheid

Gezamenlijk gaan we voor de ontwikkeling van een interessant gebied in Leeuwarden met talloze kansen voor ondernemers en nieuwe voorzieningen voor inwoners. Dit alles doen we uiteraard binnen de door de gemeente vastgestelde kaders. Het nieuwe stadion in een vernieuwd WTC gebied zal een combinatie van voetbal, onderwijs, schaatsen, horeca, vrije tijd en winkels bieden, voor zover dit niet concurrerend is met de binnenstad. Bovendien biedt deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan de Friese economie en werkgelegenheid. Ook geeft het Cambuur ruimte voor groei en stabiliteit in een eigentijdse huisvesting.

Planning

Wij gaan er vanuit dat we de business case dit jaar positief op kunnen starten met 2020 als jaar waarin het in het vernieuwde WTC-gebied met succes in gebruik kan worden genomen.

Meer informatie is te vinden hier

Akkoord bouw nieuw stadion SC Cambuur

Het hoge woord is eruit! SC Cambuur zal in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma gaan bouwen aan een nieuw stadion. Na unanieme steun van de gemeente is er maandagavond 17 juli een positief akkoord gegeven op het kunnen bouwen van een nieuw stadion voor SC Cambuur. Bekijk hieronder het filmpje.