Nieuwbouw Kindcentrum, Leens In uitvoering

Opdrachtgever:

Gemeente de Marne

Ontwerp:

BD Architectuur

Start bouw:

september 2018

Oplevering bouw:

mei 2019

Tags:

In opdracht van de gemeente De Marne realiseren we het nieuwe Kindcentrum in Leens. Dit Kindcentrum biedt straks onderdak aan OBS Lydinge, CBS de Regenboog en Stichting Peuterspeelzaalwerk De Marne.

Wethouder Mariette de Visser: “Ik ben blij dat we nu echt mogen en kunnen overgaan tot de werkelijke realisering van het gebouw. Een aanwinst voor het onderwijs in Leens en ook hard nodig.”

Architectuur

Het Kindcentrum is een verlengstuk van het huidige gemeentehuis. Het oorspronkelijke ontwerp is gebaseerd op oude Groninger Kop-Hals-Romp boerderijen. Het gemeentehuis stelt daarbij het schuurgedeelte voor. Het schoolgebouw wordt hier als het ware tegenaan gezet, als voorhuis. Daarmee is de boerderij weer compleet. Het ontwerp is afkomstig van Architectenbureau BD Architectuur.

Tijdpad

Naar verwachting wordt het Kindcentrum gedurende het schooljaar 2019/2020 in gebruik genomen.

Ondertekening overeenkomst

Op maandag 7 mei werd de aannemingsovereenkomst voor de nieuwbouw van het Kindcentrum Leens in het gemeentehuis ondertekend. Lees het nieuwsartikel hierover.

ondertekening aannemingsovereenkomst Kindcentrum Leens

Eerste paal

Op maandagmiddag 17 september werd de symbolische 'eerste paal' geslagen voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum in Leens. Lees het nieuwsartikel hierover.

Kindcentrum Leens - eerste paal (8)