Nieuwbouw Design & Build 45 appartementen, Alkmaar Aangenomen

Opdrachtgever:

Woonwaard

Ontwerp:

Kraaijvanger Architects Rotterdam

Start bouw:

Zomer 2019

Oplevering bouw:

Zomer 2020

Tags:

Aankomende zomer beginnen we met het bouwen van 45 duurzame huurappartementen aan de Spieghelstraat in Alkmaar. Het betreft een Design & Build opgave waar wij verantwoordelijk zijn voor zowel het ontwerp als realisatie. Daarnaast worden de appartementen aangesloten op een warmtenetwerk en is het een project middels Cradle 2 Cradle.

Aangesloten op het warmtenet

Het appartementencomplex wordt bijna energieneutraal en wordt niet aangesloten op het gasnet. Door middel van zonnepanelen wordt energie opgewekt om zo de appartementen te voorzien van elektriciteit.

De appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Het warmtenetwerk van HVC is ruim 30 kilometer lang en ligt in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Inmiddels zijn ruim 6000 woningen en bedrijven aangesloten op het warmtenet. In 2017 is het warmtenet in Alkmaar zelfs uitgeroepen tot het duurzaamste netwerk van Nederland.

Circulair bouwen

Voor de bouw zijn ambities opgesteld voor het toepassen van milieuvriendelijke materialen en het beperken van CO2 uitstoot, water- en energiegebruik. Hierbij spelen circulariteit en Cradle to Cradle (C2C) een grote rol. Dit houdt in dat de producten die tijdens de bouw worden gebruikt, kunnen worden hergebruikt in een nieuw product of als grondstof kunnen dienen.

De mens voorop

Het comfort en de gezondheid van de mens staat hoog in het vaandel bij dit project. De mens staat voorop. Het gebouw en de omgeving leveren een actieve bijdrage aan het creŽren van een gezonde en veilige leefomgeving voor de (toekomstige) bewoners.