Nieuwbouw Design and Build 93 appartementen, Amsterdam-Noord (fase 2) In uitvoering

Opdrachtgever:

Woningstichting Rochdale, Amsterdam

Ontwerp:

Levs architecten, Amsterdam

Start bouw:

augustus 2018

Oplevering bouw:

begin 2020

Tags:

In opdracht van woningstichting Rochdale gaan wij een Design & Build appartementencomplex realiseren aan de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord. De schaker, een flat met 93 appartementen  van verschillende afmetingen (2- en 3- kamerwoningen. Al eerder bouwden wij hier een flat met 90 appartementen. Het project maakt deel uit van de transformatie van de IJdoorlaan en past binnen de herontwikkeling van Nieuwendam-Noord.

Ontwerp

De totale transformatie bestaat uit drie verschillende gebouwen met drie verschillende volumes in verschillende hoogtes. Per project vormen deze volumes wederom een eenheid, maar krijgen elk een eigen karakter. Alle gebouwen hebben twee voorkanten en zijn aan alle zijden zorgvuldige vormgegeven. In de detaillering zijn op diverse plekken verbijzonderingen gemaakt in de vorm van verspringend en getrapt metselwerk, dieper weggelegde vlakken en staand metselwerk.

Energiezuinig

De appartementen worden energiezuinig gebouwd en voldoen straks aan alle BENG-eisen. De appartementen worden door het voldoen aan die eisen klaargestoomd voor de toekomst. Op dit moment wordt de energieprestatie nog uitgedrukt in EPC maar vanaf 2020 moet alle nieuwbouw in Nederland Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) zijn.

Design and Build

Deze nieuwbouw betreft een Design and Build opdracht. Het voordeel van Design and Build is dat alle partijen met elkaar werken en niet naast elkaar of na elkaar. Op die manier wordt er voor beide partijen, zowel opdrachtgever als opdrachtnemer, het beste uit het proces gehaald. Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de opdracht.