Herbouw de Kelders, Leeuwarden Opgeleverd

Opdrachtgever:

VvE, Leeuwarden

Ontwerp:

Adema Architecten, Dokkum

Start bouw:

april 2015

Oplevering bouw:

november 2015

Tags:

In opdracht van de VvE Leeuwarden is het pand De Kelders herbouwd na de verschrikkelijke brand in 2013. De panden waren dermate getroffen door de brand dat deze gesloopt moesten worden. Na de sloop is in maart 2015 begonnen met de herbouw van de panden. De Kelders is een lange straat met grote hoge panden gedateerd uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Langs de straat liggen de grachten van Leeuwarden midden in het centrum. Een straat vol winkelend publiek, fietsers, bussen en overig verkeer.

Het voormalige gebouw was een monument, vandaar dat er getracht is om zoveel mogelijk oude looks te behouden in het nieuwe pand. Op de beneden verdieping zijn winkels gevestigd, op de boven verdiepingen worden appartementen verhuurd.