Nieuwbouw Campus Damwald, Damwoude Aangenomen

Opdrachtgever:

Gemeente Dantumadiel

Ontwerp:

Kristinsson architecten

Start bouw:

Medio 2019

Oplevering bouw:

Juni 2020

Tags:

Met duurzaamheid als belangrijkste basis bouwen we in opdracht van Gemeente Dantumadiel de nieuwe Campus in Damwoude. We realiseren hier een nieuwe school, een nieuwe sporthal en de herinrichting van de Badhúswei in Damwoude.

Een wens die vervult wordt

Dankzij de nieuwbouw komt de wens van de betrokken schoolbesturen en de gemeente uit om belangrijke activiteiten met elkaar te verbinden. Het onderwijs voor ROOBOL en PCBO komen samen met de sporthal letterlijk onder één dak, plus op een locatie in de omgeving van Kindcentrum de Blokkedoaze. Al deze voorzieningen willen onder de naam 'Campus Damwâld' meer met elkaar samenwerken op het gebied van ontwikkelingsstimulering en op het gebied van sport en beweging.

Duurzaam, gasloos en circulair

Duurzaamheid behoort tot de kernwaarden van dit plan. Met als gevolg dat dit gebouw natuurlijk geen gasaansluiting krijgt, maar all-electric voorzien wordt van energie. De benodigde warmte wordt opgewekt door lucht-water-warmtepompen en door middel van zonnepanelen wordt de benodigde energie geleverd. Dankzij alle maatregelen die worden getroffen, is het gebouw energieneutraal. Het gebied rond de campus krijgt een groene uitstraling, met veel ruimte om te bewegen en de mogelijkheid voor natuureducatie.

Betrokken tijdens en ná de bouw

Een belangrijk onderdeel van de opdracht is het maken van een ontwerp van het gebied rondom de campus. Om maximale tevredenheid van de buurt te behalen, zullen we vóór, tijdens en na de bouw dan ook de buurtbewoners betrekken bij het proces. Dit doen we onder andere door het organiseren van inloopavonden.

Gert van Tol en Biense Dijkstra

Ondertekening contract

Op woensdag 3 oktober 2018 werd het nieuwbouwplan de Campus Damwâld definitief aan ons gegund. Meer hierover lezen? Bekijk hier het artikel.