Nieuwbouw 60 appartementen bij De Burcht, Hoogezand Aangenomen

Opdrachtgever:

Stichting ZINN

Ontwerp:

Team4 Architecten

Start bouw:

April 2019

Oplevering bouw:

Juni 2020

Tags:

Naast ZINN-locatie De Burcht in Hoogezand bouwen we nu maar liefst 60 nieuwe 2-kamerappartementen voor ouderen. De woontoren wordt maar liefst acht etages hoog. De Burcht betreft reeds 40 woningen die beschikken over intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging, maar ZINN merkt dat er nog steeds onvoldoende woonruimte is met de voorzieningen van een zorgcentrum. De nieuwe woontoren moet hier verandering in brengen.

Zorg dichtbij

De bewoners van de 60 nieuwe appartementen kunnen straks zelfstandig en beschermd wonen in een veilige omgeving met de zorg en allerlei andere faciliteiten dichtbij. Zo kunnen ze in De Burcht gezellig een praatje maken met de andere bewoners en genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant. De Burcht heeft daarnaast een biljart, kapper, pedicure, winkel, bibliotheek en een behandelcentrum van ergo- en fysiotherapie waar ook fitness onder begeleiding mogelijk is.
 
In het nieuwe woongebouw komen op de begane grond vier appartementen. Op de zeven etages daarboven komen per etage acht appartementen. Hans Kuipers, die namens ZINN betrokken is bij het bouwproject, zegt: “We bouwen in de eerste plaats voor mensen, die wel enige zorg wensen. Sommigen zullen alleen een indicatie voor thuiszorg hebben, anderen misschien voor intensieve zorg.”

biense-wil-koopmans

Tekenmoment

Op 7 september 2018 heeft Biense Dijkstra samen met Wil Koopmans van ZINN het plan voor Hoogezand ondertekend. Net als Wil en Biense zijn we erg blij dat er alweer een intentie is om samen te werken met ZINN.