Nieuwbouw 6 koopwoningen Kerkbuurt, Wergea In uitvoering

Opdrachtgever:

Dijkstra Ontwikkeling i.s.m Elkien

Ontwerp:

Jaap Hoekstra Architectuur & Stedenbouw, Drachten

Start bouw:

juni 2019

Oplevering bouw:

november 2019

Tags:

In Wergea maken 9 seniorenwoningen plaats voor 6 betaalbare gezinswoningen, die speciaal zijn ontwikkeld voor dit prachtige gebied. Vanwege de bijzondere ligging en kwaliteiten van het gebied heeft Elkien in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma een geheel eigen woningtype ontwikkeld, dat perfect aansluit op de omgeving. Aan de voorzijde van de 6 twee-onder-één kapwoningen ligt een grasveld met een prachtige bomenrij waarbij het voelt alsof de woningen midden in een park staan. Daarom is er gekozen om de woningen aan de korte zijde met elkaar te verbinden. Zo kan er vanuit de woonkamer volop worden genoten van het park. Door de brede achtergevel wordt de tuin zo veel mogelijk betrokken bij de woonkamer en keuken.

Royaal wonen in een prachtige omgeving

Door de brede beukmaat zijn er op de verdieping drie slaapkamers mogelijk. De royale badkamer heeft standaard een tweede toilet met mogelijkheid voor een ligbad. Naast de trap bevindt zich een kast waar de wasmachine kan worden geplaatst. De cv-ketel en ventilatievoorzieningen wordt op de zolder geplaatst. Deze is bereikbaar door middel van een vlizotrap. Vanwege de vorm van de mansardekap heeft zolder in de nok zelfs een stahoogte van circa 2,2 meter.

De kavels zijn dusdanig gevormd dat het voor iedere woning mogelijk is een auto op eigen erf te parkeren. Naast de woning is een ruimte gehouden van circa 3,5 meter, zodat er naast de auto nog ruimte aanwezig is voor een fiets te passeren.

Bouwen aan eigen toekomst

De eerste steen is inmiddels eigenhandig door de toekomstige bewoners geplaatst. Op 24 juni 2019 werd het metselen van de gevels feestelijk afgetrapt met de buurttbewoners van de Kerkbuurt. Onder het genot van een bakje koffie uit het Van Keet Koffiebuske en Friese Oranjekoek konden ze elkaar alvast leren kennen.

P1077499