3

Restauratie

Een nieuwe bestemming creëren voor een oud gebouw. Of een monumentaal pand in oude glorie herstellen. Bij restauratie gaat het om historisch verantwoorde ingrepen, veelal in combinatie met inwendige modernisering. Dat het een vak apart is, daar zijn wij ons van bewust. Daarom hebben wij medewerkers met specifieke kennis van restauratiewerkzaamheden en jarenlange ervaring in dienst. Zij passen bij iedere specifieke situatie de beste oplossing toe door, samen met u, te luisteren naar het monument. Het resultaat? Een restauratie waar bij je niet kan zien wat ‘oud’ en wat ‘nieuw’ is en waarbij zoveel mogelijk ‘oud’ behouden wordt. Niet voor niets dragen wij de naam restauratie én instandhouding. Een compliment aan ons monumentaal erfgoed.

Minze Vries, voorman restauratie

"Een passie voor ambachtelijk vakwerk"

Minze Vries, voorman restauratie

Duurzaamheid en Restaureren

Je zou kunnen denken dat het niet samen gaat: duurzaamheid en restaureren. Maar zowel op klein- als grootschalig gebied kan restaureren een grote invloed hebben op verduurzaming. Hoe meer je restaureert, hoe meer je kiest voor oude en ‘goede’ materialen. In combinatie met moderne toepassingen helpt het mee in het verduurzamen van boerderijen, landgoederen, kerken en rijks – of gemeentelijke monumenten. En wij werken graag mee aan het behoud van deze duurzame geschiedenis.

ERB-erkend

Wij zijn een Erkend Restauratie Bouwbedrijf door de toekenning van het ERB-certificaat voor Hoofdaannemers als tweede bedrijf in Noord-Nederland. Lees meer.