BGDD prijs-3

Over ons

Bouwgroep Dijkstra Draisma is een echt familiebedrijf, dat een voortrekkersrol inneemt om de bouw te vernieuwen en te verduurzamen. In de afgelopen jaren zijn we veranderd van aannemer naar aanbieder. We bieden producten en diensten aan en zijn verantwoordelijk voor het gehele proces: Total Cost of Ownership. Daarnaast ontplooien we ook nieuwe innovaties en initiatieven. Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma
Directieteam Bouwgroep Dijkstra Draisma

Missie

“Samen voorop richting de duurzame toekomst”. Dat is onze missie met daarin de nadruk op "samen". Want samenwerken is noodzakelijk om de benodigde bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Om in 2050 niet meer afhankelijk te zijn van aardgas moeten 210.000 woningen per jaar worden verduurzaamd.

Onze merkwaarden

Durf
We wachten niet af wat de vraag is maar bieden pro-actief slimme en duurzame bouwsystemen en producten aan. In onze eigen fabriek DD Productie hebben een eigen productieomgeving waarin technologie en robots een belangrijke rol spelen.

Doorzettingsvermogen
We investeren in industriële bouwprocessen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Bij de energietransitie en circulair bouwen letten we niet alleen op het gebouw, maar houden we ook rekening met de infrastructuur en de leefomgeving. We hebben een eigen woning ontwikkeld ''Droogstapelbouwwoning”. Dit is een volledig demontabele woning met droge verbindingen. Doordat de leidingen voor water en elektra vooraf in de vloeren en wanden zijn verwerkt, kan de woning in een dag worden opgebouwd en op ieder gewenst moment weer worden verplaatst. De elementen worden gestapeld als lego. De woning is beschikbaar in meerdere kleuren, hoogtes, breedte‐ en lengtematen. Uniek, duurzaam en dé oplossing voor woningcorporaties.

 

Droogstapelbouwwoning
Droogstapelbouwwoning

Duurzaamheid
We leveren woningen die gasloos zijn, onderzoeken duurzame alternatieven en ontwikkelen nieuwe technologieën. 

Innovatie
We ontwikkelen nieuwe producten zoals egaliserend behang en onze eigen isolatiegevel die voor 92% circulair is. Voor de isolatiegevel is in onze eigen fabriek in Dokkum een nieuwe, geïndustrialiseerde productielijn ontwikkeld in samenwerking met de machine- en softwareleverancier en een robotproducent. Met dit gerobotiseerde proces kunnen we vier keer zoveel woningen per jaar realiseren.

Folkert Linnemans, innovator

''De komende 30 jaar is de energietransitie en circulair bouwen de uitdaging van onze sector! Wij ontwikkelen producten voor comfortabel wonen en werken, juist vanwege de energietransitie en bijbehorende nieuwe technieken.''

Folkert Linnemans, innovator

Maatschappelijk betrokkenheid
Naast de eigen producten en bouwconcepten houden we ons ook bezig met eigen installatiesystemen en een sociale aanpak met behulp van o.a. eigen bewonersconsulenten. Verduurzaming gaat vaak gepaard met kosten en een stuk ongemak/overlast tijdens de werkzaamheden. Door de bewoners te betrekken in deze werkzaamheden zien ook zij het nut en de noodzaak van de transitie in. Door middel van de inzet van eigen bewonersconsulenten weten wij bewoners te overtuigen, maar vooral ook te ontzorgen. 

Bewonersconsulenten

De onderneming

Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft een jaaromzet van ruim € 140.000.000,-. Ons bedrijf staat garant voor meer dan 110 jaar bouwervaring en telt zo'n 310 medewerkers. Vanuit drie vestigingen - Bolsward (De Marne 120) en Dokkum (Bocksmeulen 23 en Dongeradyk 2) - richten wij ons met name op projecten in de drie noordelijke provincies (inclusief de Waddeneilanden), Noord-Holland en de Noordoostpolder. Wil je bij ons werken of stagelopen? Bekijk de vacatures.

Bekijk het jaarverslag 2017

Bekijk het jaarverslag 2016

Bekijk het jaarverslag 2015

Alles in huis

Wij hebben alles in huis om snel en efficiënt te bouwen. We laten niet graag iets aan het toeval over, dus houden we zoveel mogelijk bouwfacetten in eigen hand en maken we optimaal gebruik van onze eigen DD Productie. Zo waarborgen we de kwaliteit van onder ander onze gevellijn en kozijnen en verminderen we het aantal schakels binnen de bouwprojecten.

Bijzonder

Koning Willem I Prijs
We zijn trotse winnaar van de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie midden- en kleinbedrijf.
De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bouwgroep Dijkstra Draisma werd onderscheiden voor de mate waarin het in de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen heeft getoond.  

V.l.n.r. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer - Biense Dijkstra - Volkert Engelsman - Bas van der Veldt - Klaas Knot - Maarten Huisman
V.l.n.r. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer - Biense Dijkstra - Volkert Engelsman - Bas van der Veldt - Klaas Knot - Maarten Huisman

Klimaattafel
Maxime Verhagen heeft onze directeur Biense Dijkstra gevraagd om Bouwend Nederland aan de klimaattafel te vertegenwoordigen. De klimaattafel heeft als doel: 49% reductie op CO2 in 2030. De top 6 belangrijke punten hiervoor zijn: systeemkeuze, besparing, aanbod van wamte, innovatie, betaalbaarheid en snel van start. Voor meer informatie, lees de Bouwblog

Inspiratiebedrijf landelijke campagne 'Blik op de toekomst' van de Rabobank
In de online serie 'Blik op de Toekomst' laat de Rabobank zien hoe je als ondernemer kunt groeien. Als inspiratie bedrijf voor deze landelijke campagne nemen we vijf mkb'ers, waaronder Bouwgroep Dijkstra Draisma, mee op reis op het gebied van innovatie en verduurzaming. Bekijk hieronder de aflevering.

Best Managed Company
Ons bedrijf mag sinds 2010 het predicaat Best Managed Company voeren. In 2017 voor de achtste keer op rij! Waardoor we automatisch, maar met trots, de status Platinum Member gekregen. “Best Managed Companies” is de verkiezing van de best geleide bedrijven binnen het Nederlands midden- en grootbedrijf.

Duurzame 50
Biense Dijkstra is in 2017 uitgeroepen tot tweede van de ABN Duurzame 50. Deze prijs wordt uitgereikt aan personen die over voldoende daadkracht, charisma, contacten en visie beschikken om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Naast Biense Dijkstra bestond de top 3 verder uit 1. Claudia Reiner (vice-voorzitter van Uneto-VNI) en 3. Thomas Rau (architect).

Duurzaam Bouwen Award 2016
Bovendien zijn wij in 2016 uitgeroepen tot meest duurzame bouwer van Nederland en hebben wij met trots de Duurzaam Bouwen Award 2016 in ontvangst genomen. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. In 2016 met het thema ‘verduurzaming van de bestaande voorraad’ waarbij is gevraagd naar het hebben van een duidelijke visie op duurzame renovatie van de bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. De jury beoordeelde ons als een bouwpartij met een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid. “Dit zit niet alleen in de projecten maar vooral in de cultuur van het bedrijf.”

FD Gazelle Award
We hebben in 2016 ook de FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen. Een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. "Naast onze financiële gezondheid en omzetgroei, groeit ons familiebedrijf met name door onze focus op de transitie van aannemer naar aanbieder. We werken vanuit die overtuiging aan bijvoorbeeld sociale innovatie, stedelijke vernieuwing en betaalbare huisvesting."

BGDD Inzicht

In onze nieuwsbrief BGDD Inzicht komen opdrachtgevers, samenwerkingspartners en medewerkers van ons aan het woord en belichten we projecten van het afgelopen jaar. U kunt onze nieuwsbrief per post ontvangen of hieronder downloaden.

BGDD Inzicht, editie december 2017

BGDD Inzicht, editie december 2016

BGDD Inzicht, editie december 2015

BGDD Inzicht, editie december 2014

BGDD Inzicht, editie december 2013

BGDD Inzicht, editie april 2013

BGDD Inzicht, speciale editie 10 jaar BGDD 2002-2012