Eerste paal nieuwbouw Hyperion Lyceum

Gepubliceerd op 17 november 2016
Eerste paal nieuwbouw Hyperion Lyceum

Vandaag is de eerste paal op feestelijke wijze geslagen van de nieuwbouw van het Hyperion Lyceum door de schoolleiding en leerlingen. Tevens is het nieuwe bouwbord onthult. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe school in opdracht van ROC van Amsterdam. In 2018 zal de school haar deuren openen op de definitieve locatie in Overhoeks Amsterdam-Noord.

Nieuw schoolgebouw

De toekomstige locatie biedt ruimte voor ongeveer 800 leerlingen. Er wordt een ondergrondse fietsparkeerkelder aangelegd. Het Lyceum krijgt twee entrees. En ingang is gelegen aan de Badhuiskade en een tweede ingang is gelegen aan de Bercylaan. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en verbinden. Kleinschaligheid, licht, veiligheid, transparantie, kleur en sfeer zijn de kernwaarden van het ontwerp. De nadruk ligt op binding, ontmoeting en het 'familiegevoel'. De centrale open ruimtes vormen het hart van de school, er zijn leerlabs als open leerruimtes en er zijn plekken waar de leerlingen elkaar kunnen treffen. Het gebouw is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten. De school wordt een ongrijpbaar gebouw dat blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt.

Hyperion Lyceum

Het Hyperion Lyceum is een school voor atheneum+ en gymnasium die continu in ontwikkeling is. Niet alleen vanwege de nieuwbouw, maar ook vanwege het streven naar innovatief onderwijs. Parallel aan de plannen voor nieuwbouw wordt er nu al op alle vlakken in de school, door en met leerlingen, docenten en ouders nagedacht over de onderwijsvisie en het onderwijsprogramma. Ouders, leerlingen en docenten hebben al kunnen meedenken over het bouwontwerp.

Amsterdam Hyperion Lyceum eerste paal
Amsterdam Hyperion Lyceum eerste paal 2