Huisautomatisering tuinkamer

Huisautomatisering

Iedere volwassene heeft of krijgt te maken met het thema ‘langer zelfstandig thuis blijven wonen’. De meeste aandacht rondom dit thema richt zich op de ouderen van nu. Zij hebben het meest te maken met langer zelfstandig blijven wonen en de daarbij passende huisautomatisering. En tegelijkertijd zijn of worden zij met fysieke en/of geestelijk problemen geconfronteerd. De een meer dan de ander. Al speelt het zorg thema natuurlijk niet alleen voor ouderen.

Er zijn inmiddels diverse eenvoudige hulpmiddelen en domotica-oplossingen om u thuis te ondersteunen. En er komen bijna iedere dag nieuwe oplossingen bij. Om bijvoorbeeld valincidenten te voorkomen, eenvoudiger te kunnen communiceren of praktische ‘geheugensteuntjes’ om het dagelijks functioneren te vergemakkelijken.

Roadshow 'Langer zelfstandig thuis'

Tijdens een Roadshow die De Friesland Zorgverzekeraar heeft georganiseerd gingen wij met u over dit thema in gesprek. Want helaas sluit de thuissituatie in veel gevallen niet meer goed aan. De roadshow ‘Langer zelfstandig thuis’ was een interactieve en ook praktische sessie. We hebben ruim 30 locaties in Friesland bezocht en gingen met care-professionals in gesprek over drie aandachtgebieden: bewegen en mobiliteit, zien en horen en dementie/vergeetachtigheid.

“Ik vind jullie presentatie van domotica een aangename ondersteuning voor het advies naar mijn cliënten, en mijn werk.”

Een care-professional over de Roadshow 'Langer zelfstandig thuis'

Bekijk de mogelijkheden van huisautomatisering:

Tuinkamer

Een hele andere - integrale semi permanente - oplossing waardoor we langer thuis kunnen blijven wonen en gepaste zorg kunnen ontvangen is: de tuinkamer. De tuinkamer maakt slapen, douchen en het ontvangen van zorg op de begane grond mogelijk. De kamer functioneert zelfstandig en hoeft alleen op het elektriciteitsnet en de riolering van de woning te worden aangesloten. Een comfortabele oplossing toegespitst op de wens van de bewoner. De 'plug and play' vindt plaats in een tijdsbestek van twee dagen.

Bekijk de tuinkamers basis en XL.