Verduuzamenwoningen-WIelenpole-7
Verduurzamen
50 NOM woningen Wielenpôlle, Leeuwarden
BJM20150613_283_Elfstedenhal_internet
Elfstedenhal Leeuwarden
Design, Build, Maintain & Energy
_MG_9987
CKM Leeuwarden
Energie- en waterneutraal
veilige veste
Veilige Veste Leeuwarden
Renovatie tot passiefhuis

Duurzaam

Met 'stenen stapelen' zijn we begonnen. Dat was wat een bouwbedrijf deed, in 1904. Maar in de 110 jaar van ons bestaan hebben we ons continu ontwikkeld en zijn we uitgegroeid tot een bouwgroep met een missie: het ontzorgen van onze opdrachtgevers en gebruikers. Behalve aannemer van bouwprocessen, zijn we nu ook vooral aanbieder van wooncomfort. Zo gaan ontzorgen en innoveren hand in hand.

Wij zijn winnaar van de Duurzaam Bouwen Awards 2016! Lees meer..

Linda Terpstra, directeur van Fier Fryslân

"Wij werken samen aan een duurzame provincie"

Linda Terpstra, directeur van Fier Fryslân
BGDD_Duurzaam

BGDD DUURZAAM

Om te laten zien dat wij bij veel projecten speciale aandacht hebben voor duurzaam bouwen hebben wij een duurzaamheidslabel. BGDD Duurzaam. Zo laten wij telkens zien dat we begrip hebben voor de wereld om ons heen. Deze kennis en ervaring wordt iedere dag uitgebouwd. Het BGDD Duurzaam label vindt u onder andere terug bij de projecten in ons portfolio. Wij zien duurzaam bouwen als kapstok voor de toekomst. Vooruit denken met begrip voor mens, milieu en economie.

Lean

Lean bouwen is volgens ons ‘slim bouwen’. Slim bouwen door een uitgebreide samenwerking waarbij verspilling wordt teruggebracht. De betekenis van het woord lean (slank) komt tot uitdrukking in onze projecten. Doordat al onze medewerkers, maar ook onze relaties en samenwerkingpartners, die meewerken aan één project efficiënt gebruik maken van tijd, materialen en productieprocessen creëren we een extra waarde en voorkomen we verspilling en faalkosten.

BIM

BIM is een afkorting voor Bouw Informatie Model. In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces werken we tijdens het BIM-proces in één model. In dit model is alle data gekoppeld die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en beheren van het bouwwerk. Met alle partijen die betrokken zijn bij het te realiseren bouwwerk, zoals opdrachtgever, architect, adviseurs, aannemer en installateur werken we vanuit dit model.

Door Calduran is een filmpje gemaakt over hoe wij efficiënt samenwerken volgens het BIM principe bij ons project nieuwbouw winkelpanden Franeker: